James Bond a legtöbbször Aston Martint vezet a filmekben, és a brit gyártó most kimondottan az ötven éve bemutatott Őfelsége titkosszolgálatában című részt idézi meg a DBS Superleggera limitált szériás különkiadásával.

James Bond már 1962 óta üldözi a rosszfiúkat a moziban, és most nem is erre, hanem az 1969-ben bemutatott hetedik filmre, az Őfelsége titkosszolgálatában címűre emlékezik vissza az Aston Martin. Ez volt az első és egyben utolsó rész, amiben Sean Connery helyét átvette George Lazenby, és ha színészként nem is alkotott maradandót, az autójára érdemes emlékezni.

Az eredeti DBS 1967-ben jelent meg, 4 literes, soros hathengeres motorja a Vantage kivitelben 330 lóerős volt,

a maga korában a leggyorsabb négyüléses autónak számított. James Bond példánya olívzöld színű, és ehhez hasonló fényezést kapott az Aston Martin 007-es különkiadása, ami a cég legutóbbi büszkesége, a DBS Superleggera alapjára épül.

A motorja ennek már 5,2 literes biturbó V12-es, ami 725 lóerőre és 900 Nm nyomaték leadására képes,

a belseje pedig fekete bőrkárpitot kapott piros szegélyekkel. A limitált szériás DBS Superleggera csak 50 példányban készül, az árát 300 007 angol fontra lőtték be, ami 111 millió forintnak felel meg.

A spéci kütyük a DBS-ben nem lesznek benne, de ebben igen:

James Bond is vezethetné a következő filmben, helyette ezt fogja:

Máris itt van James Bond elektromos Aston Martinja

A következő filmben szerepel, és meg is vehető a Rapide E.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában