Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Aston Martin és a skót Bowmore együttműködésének eredménye egy olyan whiskykülönlegesség lett, amit a legendás DB5 hathengeres motorjának dugattyújából készült üvegbe palackoznak.

2019-ben jelentették be, hogy együttműködésre lép az Aston Martin és a Bowmore, és most láthatjuk a két neves márka közös munkájának első eredményét: egy olyan méregdrága és limitált példányszámú whiskyritkaságot, amit egy Aston Martin DB5 motorjának dugattyújából készült üvegbe palackoznak.

A neve Black Bowmore DB5 1964, és az évszám mindkét márkának sokat jelent.

A skót főzdében ekkor váltottak széntüzelésről gőzkazánra, és ekkor készítették először a Black Bowmore whiskyt, amit mindössze hatszor palackoztak a következő ötven évben. Az Aston Martin DB5 pedig ebben az évben vált híressé a Goldfinger című James Bond-filmben.

a skóciai Glasstorm műhelyében, a munka egy hetet vesz igénybe. Az elkészült italt pedig egy olyan díszdobozban adják át, ahol borjúbőr szíj tartja a helyén a különleges palackot, és a Bowmore 1779 óta íródó történelmét bemutató könyv is kerül mellé.

miközben a nagy gyártók ennek a mennyiségnek a többszörösét dobják piacra minden évben. Az ára is ennek megfelelő, 50 ezer angol fontba kerül, ez 19 millió forintot jelent. Nem is lenne szívünk kibontani az Aston Martin-alkatrészből készült üveget.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.