Még csak egy hónapja derült ki, hogy a következő James Bond-filmben elektromos autót hajt a titkosügynök, máris itt az Aston Martin Rapide E, ami limitált példányszámban gyártásba kerül, és meg is lehet venni.

Mostanra talán már hozzászoktál a gondolathoz, hogy James Bond a következő filmben elektromos autóval száguld, az Aston Martin pedig le is leplezte a szóban forgó autót. A márka négyajtós sportkocsijának alapjára épül a Rapide E, amit 2015-ben már megmutattak tanulmányként, ez pedig itt a gyártásba kerülő változat, amit a titkosügynök is megkap.

Attól, hogy elektromos hajtású, a Rapide E ugyanolyan gyors lesz, mint a benzinmotoros változat.

A két villanymotorja a hátsó kerekeket hajtja, 610 lóerős teljesítménnyel és 950 Nm nyomatékkal, amivel az elektromos Aston Martin négy másodpercen belül gyorsul százra, a végsebességét 250 km/óránál korlátozzák.

Mivel a Rapide nem kimondottan elektromos autónak készült, az akkumulátort a V12-es motor és a váltó helyére tudták építeni,

és talán ez lehet az oka, hogy a kapacitása csak 65 kilowattóra. Az elektromos Aston Martin ezzel 320 kilométert tehet meg egy feltöltéssel, a 100 kilowattos villámtöltővel kevesebb, mint egy óra alatt lehet feltölteni.

James Bond nyilván egy spéci változatot kap, ami ennél tovább bírja egy feltöltéssel, és tele van kütyükkel,

a 007-esnek pedig a stílusos megjelenésről sem kell lemondania: a Rapide E megtartotta a karakteres hűtőmaszkját, a karosszériáját áramvonalasabbá tették, a számlapokat pedig színes képernyő helyettesíti. Az elektromos Aston meg is vehető, de csak 155 példányban készül.

Ez is érdekelhet:

Így fognak kinézni a jövő Aston Martin sportautói

Az új Vanquish például hibrid V6-os középmotoros lesz.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában