Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Még éppen csak bevezették a piacra az első elektromos autójukat, az Audinál máris a következőn törik a fejüket. Az e-tron, aminek hamarosan újabb karosszériaváltozata érkezik, kisebb testvért kap majd, ez lesz a Q4 e-tron.

Rövid idő alatt hódítaná meg az elektromos autók piacát az Audi, hiszen még éppen csak megérkezett az e-tron, a felsőkategóriás crossover, máris készülőben van annak kupésabb testvére, az e-tron Sportback, és azt is tudjuk már, hogyan fog kinézni a Tesla Model S ellen indított e-tron GT. Az Audi most egy negyedik modellt mutatott be, ez lesz a Q4 e-tron.

Az újdonság 4,59 méter hosszú, 1,9 méter széles és 1,61 méter magas, amivel éppen a 4,48 méteres Q3 és a 4,66 méteres Q5 közé érkezhet a kínálatba, a 2,77 méteres tengelytávja tágas utasteret sejtet.

A Q4 e-tron is két elektromotort kapott, alapesetben egy 150 kilowattos forgatja a hátsó kerekeket, és ha szükség van rá, egy 75 kilowattos szállhat be az első kerekek hajtásába.

Az Audi képes már 125 kilowattos villámtöltésre is, ezzel fél óra alatt 80 százalékos töltöttség érhető el. A Q4 e-tronról azt is tudjuk, hogy a gyártásra kész változatát egy kicsivel több, mint egy év múlva, 2020 második felében mutatják meg.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.