A kedvenceitek közé tartozik az RS6 Avant, amiből számtalan változatot mutatott már be az Abt, és most itt a tuningcég legújabb alkotása. A Legacy Edition nem az eddigi legerősebb, de azért izmosabb a ma kapható többi változatnál.

Az Audi immár több mint húsz éve kínálja RS6 Avant néven a sportos kombiját, aminek a jelenlegi generációja kereken 600 lóerőre képes. Aki ennél többre vágyik, annak a Performance változatot kínálja az ingolstadti márka, a 4 literes biturbó V8-as motor teljesítményét 630 lóerőre növelik. Ha pedig ez sem elég, akkor az Abt tuningcég szállítja a megoldást.

A korábban bemutatott RS6-R teljesítménye is bőven elegendőnek tűnik a 740 lóerővel, de a most megjelent Legacy Edition ennél is többet kínál.

Új turbótöltővel és intercoolerrel a V8-as motorja már 760 lóerőre képes,

a maximum nyomatéka 980 Nm, ami jelentős előrelépés a szériamodell 800 newtonméteréhez képest.

A szénszálas anyagból készült idomokkal, 22 colos kerekekkel és rozsdamentes acélból készült kipufogórendszerével

a 200 példányos szériában készülő, 102 ezer euróért kínált Legacy Edition igencsak feltűnő jelenség lett.

Nem ez az Abt eddigi legerősebb RS6-ja, az a 800 lóerős 125 Jahre Edition volt, de az csak feketében, és csak 64 példányban készült.

Ez is érdekelhet:

Élesebbek az Audi nehézbombázói

Erősebb és gyorsabb az RS 6 Avant és az RS 7 Sportback, amiket hardveresen is komolyan átdolgoztak, hogy a Performance modellek intenzívebb vezetési élményt adjanak.

A család bivalyerős sportautója – az Audi RS6-sztori

Húsz éve indult az RS6 története az Audinál.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában