Az Audi semmi mást nem csinált, mint hogy fogta az S3 háromszáz lóerős motorját, és belerakta azt az A3 kasztnijába, de a nyitott tetős S3 történelmi jelentősége így is elvitathatatlan.

Bár egy meglévő motor behegesztése egy meglévő kasztniba ritkán érdekes (kivéve, ha a kasztni új tulajdonosát Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse-nek vagy Shelby Cobrának hívják), az Audi így is szinte földöntúli bravúrt vitt véghez a Genfi Autószalonon bemutatkozó S3 kabrióval, ugyanis az új modell képei NEM szivárogtak ki a hivatalos bejelentés előtt. Most viszont teljesen hivatalos forrásból végre megnézhetjük, hogy fog kinézni az új, nyitott tetős Audi.

A németek tettek róla, hogy a vásárlók egy pillanatra se felejtsék el, hogy nem egy sima A3 kabrióban ülnek: erről a sportosabb dizájnon és az enyhén átalakított belsőn kívül az S3 300 lóerős, kétliteres turbómotorja, az alapfelszereltségnek számító duplakuplungos váltó és quattro összkerékhajtás, na meg persze a 48 500 eurós (kb. 15 millió forintos) árcédula gondoskodik.

A kocsi értékesítése Németországban állítólag már a nyáron megkezdődik, de Európa többi részének sem kell sokkal tovább várnia a történelmi jelentőségű Audira.

 

És ezt olvastad már?
A Szellemirtók-stílusú kombi Ladára nincsenek szavak
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne