Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Két generáció után elhagyja az Auris nevet a Toyota, a kompakt autójának legújabb generációja már egységesen Corolla néven mutatkozik be mindenhol a világon. Hozzánk háromféle karosszériával, kétféle hibrid hajtással jön, jövőre.

2006-ban vezette be az Auris nevet a Toyota, azzal a szándékkal, hogy feljebb pozícionálja a népautónak tartott Corollát. A lépcsőshátú továbbra is a klasszikus néven folytatta, de az ötajtós és az időközben megérkező kombi már Auris lett, egészen mostanáig. A japán márkánál bejelentették, hogy a jövőre érkező utód minden változatát Corollának fogják hívni. Íme:

Jól bejáratott nevet élesztenek újra a Toyotánál,

hiszen a legelső Corolla 1966-ban mutatkozott be, és az eddig elkelt 45 millió példányával a világ egyik legeladottabb autójának számít. Az Auris csak nálunk jelentett kitérőt, a világ más tájain, így Japánban, Ausztráliában vagy az Egyesült Államokban mindig is Corolla volt a típus neve, ott már kapni az új modellt is, ami így néz ki:

Az idei genfi autószalonon még Auris Concept néven leleplezett európai prototípus szériaváltozata tehát már nálunk is Corolla lesz, az ötajtós ferdehátú és a kombi változatot az őszi párizsi szalonon mutatják be, és nem sokkal később a négyajtós szedán is megjelenik. A kereskedésekbe csak 2019-ben érkezik meg az autó, aminek az amerikai változatát belülről is meg tudjuk mutatni:

Az eddig is kapható 1,8 literes, 122 lóerős modell mellé érkezik a 2 literes, 180 lóerős sportos hibrid, és nem kell tartanod attól, hogy a névváltással unalmasabb lenne a típus: minden eddiginél fiatalosabb formát terveztek neki.

Nézd meg, milyen volt a genfi prototípus:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.