A klasszikus Mercedesek egyik legizgalmasabb változata a 190 E Evolution, aminek ez a példánya éppen veteránkorba lépett. Gyönyörű állapotban, egy új C 63 AMG árán eladó.

A DTM-nek köszönhetjük a BMW M3 születését, és a Mercedesnek is főleg azért kellett sportváltozatot készítenie a Baby Benznek hívott 190 E-ből, hogy rajthoz állhasson a túraautó-bajnokságban. Az autót 1984-ben egy látványos márkakupán mutatták be a megújult Nürburgringen, a futamot az akkor még ismeretlen Ayrton Senna nyerte vele.

A 2,3 literes, 16 szelepes Cosworth-motort 1988-ban 2,5 literesre cserélték, amivel a teljesítmény 185-ről 205 lóerőre nőtt.

A következő évben pedig megjelent az Evolution változat, ami az addig viszonylag szerény külsőt szélesített kerékjáratokkal és nagyobb állítható hátsó szárnnyal dobta fel. A futómű magasságát az utastérből gombnyomásra lehetett szabályozni.

Az Evolution az egyik legkeresettebb változata a 190 E-nek, és az egyik legritkább is,

a DTM-ben való induláshoz ugyanis csak 500 példányt kellett építeni belőle. A képeken látható tetőablakos Mercedest a francia L’Art de L’Automobile kínálja eladásra, és mivel még csak 108 ezer kilométert futott, 89 900 eurót kérnek érte – ez 32,5 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A jövő Airstream lakókocsiját saját elektromotor hajtja