Az eredeti formát viszi tovább a vadonatúj Lada Niva

A Niva leváltása évtizedek óta foglalkoztatja a Ladát, de eddig nem sikerült méltó utódot találni a legendás terepjárónak. Most azt az elképzelést mutatták meg, ami már a Renault-csoport támogatásával készül.

Biztató a Lada jövője a Renault-csoporton belül, ez derült ki a francia gyártó jövőre vonatkozó terveiből. A Ladát a Daciával közös üzleti csoportba szervezték, hogy együtt hozzanak ki minél többet a rendelkezésre álló lehetőségekből. A megújulás egyik első lépése a vadonatúj Niva bemutatása lesz, amiről most mutattak egy vázlatot.

Az 1977 óta gyártott Niva utódját már a nyolcvanas évek végén tervezni kezdték,

de mivel a Lada malmai akkor még meglehetősen lassan őröltek, csak az ezredfordulóra lett belőle valami. Az új Nivát a General Motorsszal közösen gyártották, sokáig Chevrolet-emblémával, és csak a közelmúltban vette újra nevére a Lada, majd Niva Travel néven bemutatta a felújított változatát.

Az eredeti Nivát pedig 1977 óta folyamatosan gyártják, egy ideig 4x4 néven, de nemrég a Lada terepjárója is visszakapta az eredeti nevét, Niva Legend lett belőle. A klasszikus recept szerint készülő utódjának terve többször is előkerült már, a legutóbb 2018-ban, amikor egy ultradögös, de túlságosan futurisztikus koncepciót mutattak be.

A Niva Vision formája tovább viszi az eredeti modell stílusát a jellegzetes fényszórókkal és hűtőmaszkkal, még az irányjelzők is ott vannak rajta, mint a klasszikuson. A részletekre egy kicsit várnunk kell, az autóval csak 2024-re készülnek el.

Még nem tudni, milyen műszaki tartalomra számíthatunk, de a Daciához hasonlóan a Lada is a Renault-féle CMF-B padlólemezt fogja használni az összes jövőbeli autójához. 2025-ig összesen négy új modellt mutatnak be, ezek egyike lesz az új Niva, és ha legalább olyan mutatós lesz, mint ezen az egy képen, akkor már nagyon várjuk.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.