Már a tesztköröket futja a legújabb McLaren prototípusa, amit egyelőre BP23 néven emlegetnek, és nemcsak a legáramvonalasabb, legerősebb és leggyorsabb McLaren lesz, ami valaha készült, hanem háromüléses is. Középen ülő vezetővel, mint a legendás F1-ben.

A McLaren F1 nem csak azért volt izgalmas, mert éveken keresztül tartotta a leggyorsabb közúti szériaautó rekordját, hanem azért is, mert az utasterében három személynek volt hely. Pontosabban 1 plusz 2-nek, hiszen a vezető középen ült, ideális pozícióban, és a két oldalán egyszerre két utasnak mutathatta meg, mire képes az ikonikus szuperautó.

Most pedig ismét feléleszthetik ezt a hagyományt a McLarennél, a Top Gear ugyanis már tesztelhette a legújabb sportkocsi álcázott prototípusát, és ebből kiderült, hogy az is háromszemélyes lesz. Középen ülő vezetővel, a két oldalán ülő utasokkal, éppen úgy, mint az F1-ben. Mást egyelőre nem tudtak meg róla, hiszen a karosszériája és a 720S-ről került át.

Most, hogy az eddigi leggyorsabb McLaren, a hibrid P1 már öt éves lett, itt az ideje annak, hogy érkezzen a következő nagy dobás. Ez lesz a BP23, aminek a Bespoke Prototype rövidítéséből kapott neve éppen arra utal, hogy az X-1 után ez a McLaren második prototípusa, három üléssel. A bemutatójára azonban még 2019-ig várnunk kell.

És ezt olvastad már?
V6-os motor hajtja ezt az igazán őrült Opel Astrát