Ha valaha gondolkodtál már rajta, hogy mivel filmezik le a száguldó sportautókat, akkor most mutatunk egy erre való kamerás kocsit. A legújabbat egy Nissan GT-R-ből építették, amivel nem jelent gondot tartani a lépést.

A werkfilmekben gyakran láthatod, hogy az autós üldözéses jeleneteket egy nagy terepjáróra erősített kamerával veszik fel, és mivel legalább olyan fontos a sebesség, a sima rugózás és a jó teherbírás, általában Mercedes ML-t és Porsche Cayenne-t használnak erre a célra. De előfordul, hogy ennél valami gyorsabbra van szükség.

A Nissan közreműködésével elkészült legújabb kamerás kocsi egy GT-R-ből épült. A japán márka segített felkutatni a 2011-ből származó,

már ráncfelvarrott példányt, aminek a 3,8 literes, biturbó V6-os motorja 552 lóerőre és 612 Nm nyomatékra képes.

A jó állapotban lévő használt autót Mauro Calo csapata alakította kamerás kocsivá.

A részben szénszálas anyagból készült állványokat a karosszéria teherviselő elemeihez rögzítették elöl és hátul, a külsőt pedig matt szürke fóliával vonták be, így nem tükröződik a filmezett autón.

A GT-R-nek nemcsak az erejét használják ki, de azt is, hogy négyüléses: a sofőrön kívül az operatőr, a segédoperatőr és a rendező is bent ülhet felvétel közben.

A Nissan meg is mutatta, mire lehet használni egy ilyen gyors kamerás autót: például arra, hogy a legújabb GT-R Nismo felvételeit elkészítsék vele a németországi Lausitzringen.

Ez is érdekelhet:

Még le lehet csapni az Italdesign által tervezett Nissan GT-R50-re

Jövőre kerül gyártásba, és minden színben fantasztikusan mutat.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Annyira belemerült a sofőr a telefonja nyomkodásába, hogy azt sem vette észre, egy rendőr nézi fél méterről

Ennyi esélye van egy F1-autónak a világ leggyorsabb drónja ellen

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés