Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha valaha gondolkodtál már rajta, hogy mivel filmezik le a száguldó sportautókat, akkor most mutatunk egy erre való kamerás kocsit. A legújabbat egy Nissan GT-R-ből építették, amivel nem jelent gondot tartani a lépést.

A werkfilmekben gyakran láthatod, hogy az autós üldözéses jeleneteket egy nagy terepjáróra erősített kamerával veszik fel, és mivel legalább olyan fontos a sebesség, a sima rugózás és a jó teherbírás, általában Mercedes ML-t és Porsche Cayenne-t használnak erre a célra. De előfordul, hogy ennél valami gyorsabbra van szükség.

A Nissan közreműködésével elkészült legújabb kamerás kocsi egy GT-R-ből épült. A japán márka segített felkutatni a 2011-ből származó,

A jó állapotban lévő használt autót Mauro Calo csapata alakította kamerás kocsivá.

A részben szénszálas anyagból készült állványokat a karosszéria teherviselő elemeihez rögzítették elöl és hátul, a külsőt pedig matt szürke fóliával vonták be, így nem tükröződik a filmezett autón.

A Nissan meg is mutatta, mire lehet használni egy ilyen gyors kamerás autót: például arra, hogy a legújabb GT-R Nismo felvételeit elkészítsék vele a németországi Lausitzringen.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.