Konkrétan megolvadt az aszfalt a hőségtől Manchester egyik külvárosában.

Komoly hőhullám sújtotta a briteket (is), kedden megdőlt az Egyesült Királyság mindenkori melegrekordja, amikor is 40,2 Celsius-fokot mértek a londoni Heathrow repülőtéren. Londontól kissé északabbra sem volt sokkal hűvösebb, Manchesterben például 38 Celsius-fokot mutatott a hőmérő ugyanazon a napon. A britek útkezelő egyesülete szerint

ilyen hőségben az utat közvetlenül érő napfény akár 50 Celsius-fokra is felmelegíti az aszfaltot, ami ezen a ponton már puhává válhat, azaz olvadni kezdhet

– ezért is szokták nagy melegben locsolni az utakat, hogy kicsit lehűtsék.

Pontosan ez látható a következő, Manchester egyik külvárosában, Stockportban készült felvételen, egyben bónuszként még azt is hallhatod, milyen hanggal jár a hőségtől megolvadó aszfalton áthaladó autóknak:

Az egyesület vezérigazgatója, Howard Robinson a csokoládéhoz hasonlította az aszfalt helyzetét: „a csokihoz hasonlóan melegen megolvad és megpuhul, hidegben pedig megkeményedik és törékennyé válik. Nem tartja meg ugyanazt az szilárdságát egész évben”.

(Forrás: metro.co.uk, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Nem akarod látni a Föld hőtérképét

Tombol a hőség, és ez egyébként nagyon nem jelent jót.

Közvetlen közelről videózták le, ahogy hatméteres hullámok csaptak le Hawaii lakott területére

A hirtelen érkező vízáradat otthonokat öntött el és autópályákat árasztott el.

Néhány méterről videózták le, ahogy többször is belecsap a villám az előtte haladó autóba

A meteorológusok szerint ez a valaha volt „legőrültebb” és „leghihetetlenebb” videófelvétel, amit villámcsapásról rögzítettek ilyen közelről.

És ezt olvastad már?
A belga Porsche-gyűjtő, akit tuti irigyelni fogsz