Újra készül Yenko néven a Chevrolet Camaro, az amerikai izomautó legújabb generációja pedig minden eddiginél erősebb V8-as motort kapott.

Ha azt hallod, hogy Yenko Camaro, akkor biztosan neked is a Chevrolet izomautójának első generációja ugrik be először, abból is egy 1969-es példány, aminek a replikája az akkor még menőnek számító Halálos iramban második részében szerepelt 2003-ban.

A hatvanas évek vége felé, ami a Mustangnak volt a Shelby, az volt a Camaro számára a Yenko. A Chevrolet izomautójának legnagyobb motorja gyárilag 6,6 literes V8-as volt, de Don Yenko ennél nagyobbat is kínált hozzá. Egészen pontosan a Corvette 7 literes V8-asát szerelte bele, ami 450 lóerőre volt képes.

A legenda máig az eredeti modellé, de a név később többször is feltűnt, jelenleg egy Specialty Vehicle Engineering nevű cég használja, méghozzá a lehető legjobb célokra. Most ugyanis itt a legújabb Yenko Camaro, aminél a jól bevált recept szerint jártak el. 6,2 literes V8-as motorját 6,8 literesre növelték, új főtengely, erősített hajtókarok és kovácsolt dugattyúk kerültek bele, és persze egy jó nagy kompresszor.

A teljesítménye 800 lóerő lett, a legnagyobb nyomatéka pedig 1017 Nm, amivel rászolgált a nevére az új Yenko Camaro. Az eredetit az üvegszálas anyagból készült domború motorházfedél is jellegzetessé tette, az új modellre pedig szénszálas anyagból készítették el a gépháztetőt. A Yenko átépítés nem olcsó, 40 ezer dollárba kerül egy új Camaro eredeti árán felül, és csak ötvenet készítenek belőle.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon