Új királya van a Nürburgringnek, a legfrissebb 911 GT2 RS megdöntötte a közúti használatra is alkalmas sportkocsik rekordját, méghozzá alaposan túlteljesítette a gyáriak elvárásait.

6 perc 47,3 másodperc

ezt az időt érdemes megjegyezned, ha tudni akarod, hogy milyen kört ment a leggyorsabb széria sportautó a Nürburgringen. Minden idők legerősebb közúti 911-ese, a GT2 RS érte el ezt az eredményt az elmúlt napokban, és ezzel alaposan felülmúlta a mérnökök álmait, akik legalább 7 perc 5 másodperces időt vártak, vagyis 18 másodperccel jobb lett az eredmény.

Lars Kern és Nick Tandy tesztpilóták már az első próbálkozásra megdöntöttek egy korábbi rekordot, 6 perc 52 másodperccel, és öt körön át képesek voltak 6:50-es időket hozni, de a GT2 RS-ben még ennél is több tartalék volt. A végül elért eredmény még a Porsche 918 Spyder teljesítményét (6:57) is felülmúlja, ami nem kis szó.

Persze minden idők legizmosabb utcai 911-esének mindene megvan ahhoz, hogy megdöntse a rekordot. 3,8 literes biturbó hathengeres motorja kereken 700 lóerőre képes, és mivel tele tankkal is csak 1470 kilogrammot nyom, 2,8 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, és 340 km/óra a végsebessége a hátsókerekes sportkocsinak.

Nézd meg belsőkamerás felvételen is:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Moszkvics ilyen nagy még nem volt, mint a legújabb

További cikkeink a témában