Gyönyörű történet folytatódik a bíróságon: egy kétes hírű angol vállalkozó beperelte a rendőrséget, mert bezúzták a lefoglalt Ferrariját, miközben ő Dubajba menekült a rá kiszabott börtönbüntetés elől.

Három éve kapta fel az internet azt a videót, amin éppen bezúznak egy egyébként sértetlennek kinéző Ferrari 458 Spidert egy roncstelepen. Az értelmetlen rombolás minket is bosszantana, de a történet sokkal árnyaltabb, mint elsőre gondoltuk volna, és most tovább bonyolódik. A Ferrari tulajdonosa beperelte a rendőrséget, amiért tönkretették az autóját.

A sportautókat gyűjtő tulajdonos neve Zahid Khan, és nem először húzta ki a gyufát a hatóságoknál. 2017-ben idézték be a bíróságra azért, mert illegálisan kényszerítette ki a bérlőket az ingatlanjából, és

a tárgyalásra érkezve a bejárat előtt a járdán parkolta le a Ferrarit, amin éppen nem volt biztosítás. A rendőrség azt gondolta, hogy lopott az autó, és lefoglalták.

Később kiderült, hogy a Ferrarit korábban totálkárosra törték, ezért olyan minősítéssel rendelkezett, hogy nem is lehetett volna rá biztosítást kötni, egyáltalán megjavítani és forgalomba helyezni sem lehetett volna. A rendőrség ezért döntött úgy, hogy megsemmisíti a látszólag hibátlan, de valójában veszélyes Ferrarit.

A férfire rendszámokkal való visszaélés miatt tízéves börtönbüntetést szabtak ki, ezért Dubajba menekült, hogy ne kelljen letöltenie,

most pedig azt gondolta, hogy a távolból is elégtételt kaphat, amiért megfosztották a Ferrarijától. Nincs sok esélye: hamarosan kiadják az Egyesült Királyságnak, ezért nemcsak az autóját nem kapja vissza, de a korábbi tetteiért is felelnie kell.

Ez is érdekelhet:

Shelby GT500 szétvágásával gyakoroltak az amerikai tűzoltók

A szívük szakadt meg érte, de jó ügy érdekében tették.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában