A Formula–1 egykori jogtulajdonosa adót csalt.

Tizenhét hónap, két évre felfüggesztett börtönre ítélte csütörtökön a bíróság Londonban Bernie Ecclestone-t, az F1 korábbi jogtulajdonosát. A 92 éves üzletember büntetőpere eredetileg novemberben kezdődött volna, de mivel a kezdeti tagadás után beismerte, hogy adócsalást követett el, az angol-walesi büntetőjog alapján a bíróság külön büntetőper nélkül is ítéletet hozhatott.

Bár Ecclestone 2015-ben közölte, hogy Nagy-Britannián kívül sehol nincs olyan letétbe helyezett vagyoneszköz, amelynek bármilyen formában ő lenne a kedvezményezettje, kiderült,

hogy szándékosan eltitkolt a brit adó- és vámhivatal (HMRC) elől egy 400 millió fontos (csaknem 180 milliárd forintos) vagyonrészt, amelyet egy szingapúri vagyonalapban tartott.

Ecclestone vállalta 653 millió font (292 milliárd forint) megtérítését az adóhivatalnak elmaradt adók és adóvétségért kiszabott bírság formájában.

(Forrás: MTI, fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto/Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Nyolc F1-eset, ami nagyobb blama volt, mint Norris 15 milliós trófeatörése

Számos botrány és szégyenfolt, de persze jónéhány vicces jelenet is kötődik a Forma–1 hét évtizedes történelméhez, hoztunk néhányat.  

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Megváltoztatják az OMV jól ismert emblémáját

A Volkswagen ID.3-ból is elkészült a Harlekin változat

További cikkeink a témában