A BMW tényleg XM néven mutatja be a legnagyobb és legerősebb szabadidő-autóját. A márka eddigi legnagyobb hűtőmaszkjával és elképesztően erős plug-in hibrid hajtással érkezik a BMW M első önálló modellje az M1 óta.

Két hete a sejtelmes előzetes már majdnem mindent elárult a BMW újdonságáról: felvillantotta a megosztó külsejét, és elárulta a rendhagyó nevét is. A most bemutatott koncepció az eddigi legnagyobb hűtőmaszkot hordja, ami valaha BMW-re került, beleértve a tanulmányautókat is, és tényleg XM lett a neve, ha a Citroën nem bánja.

Nem egy céltalan tanulmányautóról van szó, hanem egy új modell előzeteséről, ami jövőre sorozatgyártásba is kerül a BMW spartanburgi üzemében, ahol X3-tól X7-ig a többi SUV készül. A csúcsmodell neve mégsem X8 lett, mint sokan sejtették, hanem XM, ezzel is jelezve, hogy

ez a BMW M első önálló autója több mint negyven éve, a fantasztikus M1 óta.

A méreteiről és a műszaki tartalmáról még nem árult el részleteket a BMW, de az kiderült, hogy az XM csakis plug-in hibrid hajtáslánccal lesz kapható, méghozzá abból a legerősebbel, amit a gyártó valaha készített.

A teljesítménye 750 lóerő, a maximum nyomatéka 1000 Nm, és 80 kilométert képes megtenni elektromosan egy feltöltéssel.

A dizájn tehát megosztó, mint az utóbbi időben a BMW-től megszoktuk, de másként, mint az elektromos iX-en.

A megvilágított hűtőmaszkjával az XM-en látszik, mennyire erős, és ezt le sem tagadhatná. A kerekek 23 colosak, a legnagyobbak, amiket BMW-re szereltek, a fényszórókat és a hátsó lámpákat pedig minden eddiginél szűkebbre szabták rajta.

A belső tér egyszerre modern és retró a kormánykerék mögé került hajlított kijelzővel, amihez hasonlót az i4-ben és az iX-ben is láttunk, a vintázs stílusú bőrrel borított első ülésekkel és a bársonnyal kárpitozott hátsó kanapéval. A mennyezet világítása a BMW M három színében játszik, míg

a hátsó szélvédő két szélére gravírozott embléma az M1-et idézi fel.

A sorozatgyártásba kerülő változatra már nem kell sokat várnunk, 2022-ben jön az új XM, és a hírek szerint az X7 is ehhez hasonló stíluselemekkel frissül fel hamarosan.

Mit gondolsz a BMW Concept XM-ről?

Ez is érdekelhet:

Nem vezeti magát, de jól állna neki – vezettük: BMW iX

Elsőre biztosan nem vágod rá, hogy ez a legszebb BMW, amit valaha láttál. De hogy jelenleg a legkülönlegesebb, az szinte biztos.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Te mit csinálnál, ha ütköznél az autópályán? Ők sétálgatni kezdtek

Leszedették az olasz trikolórt a Fiat Topolinóról, mert nem elég olasz

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés