A legújabb elektromos autók már szezontól függetlenül használhatók: télen is hajthatunk velük olyan síterepre, mint amilyen az osztrák Sölden, ahol a BMW két újdonságáról készültek látványos képek.

A BMW elektromos szabadidő-autója, az iX már a magyarországi utakat járja, és a kupéformájú limuzin i4 is rendelhető, a jövő év elején érkezik a kereskedésekbe. A két újdonságot pedig télen sem kell pihenőre állítani, és ezt bizonyítandó a BMW elvitte Ausztriába az autókat, hogy Sölden havas terepén mutassa meg, mire képesek.

2830 méteres tengerszint feletti magasságával Sölden tökéletes hely arra, hogy téli körülmények közt is kipróbálják az elektromos autókat.

A síterepen kívül pedig azért is esett a BMW választása erre a helyszínre, mert ez ad otthont a márka egyik Driving Experience központjának, ahová minden télen a legjobb vezetéstechnikai oktatók érkeznek, hogy biztonságos vezetésre tanítsanak.

A BMW Driving Experience egyébként nemrég ünnepelte a fennállásának 45-ödik évfordulóját,

ez volt az első vezetéstechnikai program, amit közvetlenül egy autógyártó kínált. Ausztriával más kapcsolata is van a BMW i4-nek és iX-nek: a grazi Steyr üzemében készül a két elektromos autó motorja és erőátvitele, de még a karosszériaelemei is.

A képeken a két legizmosabb változat látható.

  • Az i4-nél ez az M50, ahol az első és hátsó kerekeket hajtó motorok kombinált teljesítménye 544 lóerő, ezzel az autó 3,9 másodperc alatt gyorsul százra és 510 kilométer a hatótávja.
  • Az iX-nél az xDrive50 kivitel teljesítménye 523 lóerő, 4,6 másodperc alatt éri el a százas tempót, és 630 kilométer is lehet a hatótávja.
A képeket látva egyetérthetsz velünk, hogy a BMW söldeni vezetéstechnikai pályájára egyszer el kell mennünk,

és ez mostantól akár elektromos autóval is lehetséges. Idén majdnem sikerült eljutnunk, de a vírus közbeszólt. Sebaj, várunk türelmesen.

Ez is érdekelhet:

Nem vezeti magát, de jól állna neki – vezettük: BMW iX

Elsőre biztosan nem vágod rá, hogy ez a legszebb BMW, amit valaha láttál. De hogy jelenleg a legkülönlegesebb, az szinte biztos.

És ezt olvastad már?
A belga Porsche-gyűjtő, akit tuti irigyelni fogsz