Mostanra már szinte mindent tudunk a BMW új elektromos autójáról, az i4-ről, és a főbb adatok után a forintos árát is elárulta a márka.

Három hónappal ezelőtt mutatta be a BMW a 4-es sorozatba érkező elektromos autóját, az i4-et, de akkor még csak néhány képet láthattunk róla. A nyár elején azonban hivatalosan is leleplezték az újdonságot, és akkor kiderült, hogy az alapváltozatán kívül az elektromos Gran Coupénak is lesz M betűvel jelölt sportváltozata.

A bemutatóján még csak a német árakból következtethettünk, de a BMW most a magyarországi árakat is elárulta.

Az i4 eDrive40 változat, amelynek a 340 lóerős elektromotorja a hátsó kerekeket hajtja, 5,7 másodperc alatt gyorsul százra és 590 kilométert képes megtenni egy feltöltéssel, éppen húszmillió forint alatt kezd, 19 690 000 forintért vihető el.

Nem tudjuk nem összehasonlítani a Tesla Model 3-mal, aminek a magyar képviselet megnyitásával már forintos árai is vannak.

A Model 3 Standard Range változata 5,6 másodperces gyorsulással és 448 kilométeres hatótávval 14 639 900 forintba kerül, a Long Range pedig (4,4 másodperc és 614 kilométer) 19 499 900 forintért vihető haza.

Az i4-ből is készül M Performance változat, az 544 lóerős i4 M50-nek az első és a hátsó kerekeit is hajtja egy-egy villanymotor,

ezzel 3,9 másodperc alatt van százon, a hatótávja 510 kilométer, és legalább 23 970 000 forintot kérnek érte. A Model 3-ból a Performance változat (3,3 másodperc és 567 km) hasonló áron, 22 499 900 forintért kapható.

Az árakat persze árnyalja a szériafelszereltség is, továbbá a Model 3-hoz kevesebb, az i4-hez többféle opció közül választhatunk, például a Tesla fekete vagy világos belsőjével szemben a BMW-nél többek közt bézs, konyak, vörös és barna kárpitot is lehet kérni, a többféle felniről és fényezésről nem is beszélve. Az i4 tehát már rendelhető, kíváncsian várjuk az első teszteket!

Melyik elektromos autót választanád?

Ez is érdekelhet:

Gran Coupé változatban is itt a BMW 4-es sorozata

Feltűnőbb és nagyobb is lett az elődjénél.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Meglepetésre névadó szponzort villantott a Scuderia Ferrari

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés