A BMW finoman jelezte, hogy hamarosan véget ér az i8 Coupé és i8 Roadster gyártása: egy utolsó limitált szériás változatot hoztak ki belőle, aminek a megjelenése minden eddiginél elegánsabb lett.

2014-ben jelent meg a BMW konnektorról tölthető hibrid sportautója, egy olyan futurisztikus formával, ami még ma, öt évvel később sem hat elavultnak. Az i8 pályafutása azonban hamarosan véget ér, a márka hivatalosan is bejelentette, hogy 2020 áprilisában fejezik be a 374 lóerős i8 Coupé és i8 Roadster gyártását.

Az utolsó példányok egy limitált széria darabjai lesznek, a neve Ultimate Sophisto Edition.

A különkiadás elegáns stílusú lett, sötétszürke fényezéssel és rézbarna betétekkel, a 20 colos könnyűfém kerekek is ebben az árnyalatban pompáznak. Az utastérben is ez a két szín dominál, nem hiányzik a head-up display, a Harman Kardon hifi és a kerámiafoglalatos kapcsolók sem.

A BMW első teljesen elektromos hajtású autója, az i3 is kap egy különkiadást, bár ott ez hivatalosan még nem a búcsúszéria.

A 184 lóerős i3s-ből készült az Edition RoadStyle, fekete fényezéssel és rézbarna elemekkel, hasonlóan 20 colos kerekekkel. Az i3-ból nincs szó limitált szériáról, de az i8 búcsúkiadása összesen csak 200 példányban készül.

Ez is érdekelhet:

Roadsterként lett még inkább álomautó – vezettük a BMW i8-at

Kipróbáltuk a megújult hibrid sportautót, aminek már le is nyithatod a tetejét.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés