Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az i3 után itt a BMW következő teljesen elektromosnak tervezett modellje, és bár az iX futurisztikus formáját még szoknunk kell, a teljesítménye és a hatótávja nagyon ígéretes. 2021-ben már gyártásba is kerül.

A BMW már két éve megmutatta, hogy milyen elektromos autóval készül a jövőre, és most itt az iNext tanulmányautó gyártásba kerülő változata.

A neve BMW iX, és bár a dizájn sokat megőrzött a koncepció ötleteiből, valamivel szelídebb, de még mindig elég futurisztikus formájú lett. Mintha az i3 továbbgondolt változata lenne, de mindjárt kiderül, hogy annál jóval többről van szó.

a kereken 3 méteres tengelytávja azonban már az X7-ét idézi, ahogyan a hatalmas kerekek mérete is. Az iX ezzel egyértelműen a BMW elektromos csúcsmodellje lesz, páratlan térkínálattal öt személyre.

természetesen szériában LED-esek, opcióként lézeres mátrixfényszóró is kérhető. Az álló hűtőmaszk az iNext tanulmányautóról és a 4-es Coupéról lehet ismerős, és egy ilyen méretes crossovernek talán még jobban áll.

A belső tér stílusa az i3-éhoz hasonlóan otthonos és modern.

A hatszögletű kormánykerék mögé dupla ívelt képernyős műszerfal került, 12,3 colos számlapokkal és 14,9 colos infotainment kijelzővel, head-up displayjel, a középső panelen lévő iDrive kapcsolóját természetes hatású érintőgombos fabetét veszi körbe. Az elektrokromatikus üvegtető a BMW eddigi legnagyobbja.

Nem hiányoznak a high-tech megoldások a BMW iX-ből, így a kilincsek süllyesztettek, az ablakok keret nélküliek, az utastérben elrejtették a hangszórók többségét. A karosszériaszerkezethez alumíniumot és szénszálas anyagot használtak fel,

A fedélzeti rendszerek sebessége 20-szorosa a korábbiaknak, és az 5G kapcsolattal az adatátvitelben és önvezetésben is élen áll az autó. A BMW-nél úgy gondolják, nem elég egy helyi károsanyag-kibocsátás nélküli elektromos autó a jövő boldogságához, ezért

amivel az iX kevesebb, mint 5 másodpercen belül gyorsul nulláról százra. A BMW-nél nemcsak a teljesítményre, hanem a hatékonyságra is törekedtek, ezt mutatja a 21 kilowattórás energiafogyasztás száz kilométerre.

a WLTP szabvány szerint. A villámtöltés akár 200 kilowattal is lehetséges, amivel 40 perc alatt 10-ről 80 százalékra tölthető az akkumulátor, az utcai vagy otthoni, legfeljebb 11 kilowattos töltőnél 11 órával kell számolni.

A BMW már az iX sorozatgyártását készíti elő, ami 2021 második felében esedékes,

és hamarosan ennél is több elektromos autója lesz a márkának. Az X3 elektromos változata, az iX3 már bemutatkozott, jön az 4-es Gran Coupé elektromos kivitele i4 néven, és a jövőben az 5-ös és 7-es sorozatra épülő i5-re és i7-re is számíthatunk.

Az elektromos BMW-k csoportképe jól mutatja, hol lesz az iX helye a kínálatban

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.