A kilencvenes évek elejéről származó kifogástalan BMW M5 már önmagában is ritkaság lenne, de még inkább annak számít egy évfordulós limitált széria darabja, amiért okkal kérnek csillagászati összeget.

Sokak szerint a nyolcvanas-kilencvenes években gyártott E34-es széria számít a BMW legszebb 5-ös sorozatának, és nem tudnánk velük vitatkozni ezt az M5-öt látva. Nem akármilyen példányról van szó, hanem a BMW Motorsport részleg, azaz az M GmbH alapításának huszadik évfordulójára kiadott limitált széria egyik darabjáról.

1992-ben jött ki a modell, ezért már nem a korai 3,5 literes, hanem a későbbi változatok 3,8 literes hathengeres motorja dolgozik benne,

316-ról 340 lóerőre növelt teljesítménnyel. A hatfokozatú kézi váltót ügyesen kapcsolgatva 5,9 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebességét ugyanakkor már elektronika korlátozza 250 km/óránál.

A 20 Jahre Motorsport széria minden darabját Mugello vörösre fényezték,

feketére festett könnyűfém kerekekkel, Recaro sportülésekkel, egyedi kárpitozással, piros biztonsági övekkel és szénszálas betétekkel a műszerfalon. A BMW a Nürburgring futóműcsomaggal is felszerelte a limitált szériás modelleket.

A képek alapján ez a BMW M5 fantasztikus állapotban van, és ami miatt még érdekesebb, hogy csak 4300 kilométert futott. A limitált széria mindössze húsz példányt számlál, ezért a képeken látható tizennyolcadik autó elképesztő összegért keresi a gazdáját: 450 ezer eurót kérnek érte, ami több mint 170 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

Mutatunk néhány dolgot, amit talán nem tudtál az E34-es BMW M5-ről

Nézd végig a kilencvenes évek eleji M5 érdekességeit.

A BMW elnökének M5 kombiján még ma is elámulsz

Három gyönyörű példányt mutatunk az E34-es M5-ből.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Csodálatos retró a Nissan 400Z Heritage Edition

Ezzel a két autóval int búcsút a Jaguar F-Type

További cikkeink a témában