M Performance változatban is megjelent a BMW kompakt méretű szabadidő-autója. Az X2-ből készült legerősebb modell az M35i, ami a nevével ellentétben nem hathengeres motort kapott, de az ereje felér az embléma által ígértekhez.

A sportos formájú X2-ből eddig 192 lóerős volt a legerősebb benzines és 231 lóerős a legizmosabb dízel, de a BMW most bemutatott egy újabb változatot, ami jócskán túltesz mindkettőn. Az M Performance modellek közé tartozik, ezért az M35i nevet kapta, de a korábbi 35i-vel ellentétben ebben nem a háromliteres, hathengeres erőforrás dolgozik.

A motorja ugyanúgy kétliteres, turbós négyhengeres, mint eddig, de a teljesítménye már 306 lóerő, a nyomatéka 450 Nm, amivel azért elég gyors tud lenni az X2. A nyolcfokozatú automata váltóval és összkerékhajtással is ellátott BMW a rajtautomatával 4,9 másodperc alatt gyorsul százra. Ha valakit érdekel, a gyári fogyasztását is megadták, ami 8,1 l/100 km.

A nagyobb erőhöz a kormányművet és a futóművet is átdolgozták, benne van az adaptív lengéscsillapítás, és a BMW M-nél elsőként a sport-differenciálmű az első kerekeknél. A kerekei akár 20 colosak és cérium-szürke színűek is lehetnek, az M35i kivitelű X2-eseket ezen felül a szintén szürke hűtőmaszkról és visszapillantó-tükörházakról fogod felismerni.

Olvasd el, milyen volt vezetni a 20d-vel:

Ez most nagyon összejött – BMW X2-teszt

Jól néz ki, jó stílusú, jól használható, jó autó, amit jó vezetni. Kell ennél több?

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában