Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bottas a második helyről nyerte meg a Mercedes kettős győzelmét hozó Ausztrál Nagydíjat, ami azt jelentette, hogy legutóbbi, 2017-es abu-dzabi győzelme után megszerezte F1-es pályafutása negyedik győzelmét.

A finn nemcsak lerajtolta Lewis Hamiltont, de a Ferrarit is csúnyán megverte a szezonnyitón (Sebastian Vettel a 4., Charles Leclerc az 5. lett közel egy perccel elmaradva), sőt, az ő nevéhez fűződik a futam leggyorsabb köre, így az új szabály értelmében megkapta érte a plusz egy világbajnoki pontot is.

Formula 1 on Twitter

DRIVER STANDINGS: 🇦🇺 @ValtteriBottas will never get bored of looking at this #AusGP #F1

A korábban sokat kritizált finn érthetően elégedett volt a teljesítményével, és bár a szezonnyitó után nem szabad még messzemenő következtetéseket levonni, de arra egészen biztosan jó volt, hogy Bottas visszavághasson kritikusainak – ezt pedig a leintést követően a tudtukra is adta egy elég pikáns és tömör rádióüzeneten keresztül:

Formula 1 on Twitter

'To Whom It May Concern...' (wait for it) 😮 @ValtteriBottas #F1 #AusGP 🇦🇺 https://t.co/K87G2F9Nmd

A futam után azért már higgadtabb is beszélt, szerinte élete futamát autózta. A Mercedes-csapatfőnök Toto Wolff szerint pedig Bottas fölényes győzelmével igazán csattanós választ adott a korábban jogosnak tűnő kritikákra.

(Fotó: Mercedes-AMG Petronas Motorsport)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.