Stílusosan búcsúzott a G-osztály előző generációja egy dögös nagykerekű változattal, és most itt a Brabus által megálmodott kivitel. A 700 lóerős biturbó V8-as motorjával meglepően gyors tud lenni.

Csak a széria vége felé jött ki a Mercedes-Benz a G-osztály különleges változatával, amit elképesztően nagy kerekekkel szereltek, és ez új lendületet adott az eladásoknak. A legendás terepjárónak közben megérkezett a vadonatúj generációja, de most még a régit vesszük elő egy pillanatra, amikor megnézzük, hogy a Brabus mit hozott ki belőle.

A G-osztálynak ez a változata elég impresszív, hiszen 22 colos kerekeire 325 mm széles abroncsok kerültek, a hasmagassága 60 centiméter.

Az 5,5 literes biturbó V8-as motorja sem olyan erős, mint a gyári, hiszen a teljesítményét 700 lóerőre növelték,

a legnagyobb nyomatéka pedig 960 Nm. A Brabus 700 szuperterepjáró ezzel kereken 5 másodperc alatt gyorsul százra, és a végsebessége csak azért 210 km/óránál korlátozott, mert a terepgumiknak ez a határa.

A hatalmas B betűs emblémáját leszámítva is könnyen felismered a Brabus kiadását a szénszálas anyagból készült sárvédő-szélesítésekről és az elöl lévő tetőszárnyról, amibe nappali menetfények kerültek.

A Final Edition szériából összesen 10 darab készül, a vevő igényei szerint varrt utastérrel, 209 ezer euróért, azaz 67,5 millió forintért.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Nahát, milyen jópofa magyar hidak vannak!