Ha bemutatnak egy új modellt a Mercedes-Benznél, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem sokkal később, vagy akár azonnal kijön a Brabus által tuningolt változat. Az X-osztály is háromágú csillagot visel, tehát ezt is kezelésbe vették.

A márka első pick-upját a Nissannal közösen fejlesztették, de amennyire csak lehet, egyedire szabták a Mercedesnél, most pedig a Brabus műhelyében dolgoztak rajta. Például sokkal sötétebb, karakteresebb külsőt adtak neki, a háromágú csillagot hatalmas B-betűre cserélték, újak a 20 colos könnyűfém kerekek és a négy kipufogóvég is.

Talán túlzás is ennyi kipufogóvég, hiszen az alapokat az X 250 d adta, amiben egy 2,3 literes, négyhengeres Nissan-turbódízel dolgozik. A Brabus szerényen fogott hozzá a módosításhoz, ezért a teljesítményt 21 lóerővel 211-re, a nyomatékot pedig 60 Nm-rel 510-re növelték, ami 11,5 másodperces gyorsulásra elegendő.

A tetőre tett reflektorok ötletesek, és aki kevesellné ezt a teljesítményt, csak várjon türelemmel, mert a Brabus már dolgozik a Mercedes-motoros X 350 d V6-osán is.

Már vezettük is az X-osztályt, olvasd el, milyen volt:

És ezt olvastad már?
Centinként ezer forintért vehetsz villamost a BKV-tól