Akár négy és fél évre is olyan helyre kerülhet, ahol csak cellák és folyosók vannak, autók és utak nem.

A büntetőfékezés rendkívül primitív, szabálytalan és potenciálisan életveszélyes dolog – de persze ezt is lehet fokozni. Annak a 38 éves férfinak sikerült is, aki tavaly szeptemberben az M85-ös autóúton haladt Győr felé, amikor „konfliktusba került az előtte haladó sértettel (…), végül az autóút dupla forgalmi sávjának megszűnése előtt megelőzte a sértettet, majd ott, ahol a forgalmi sávok egy sávra szűkülnek indokolatlanul és hirtelen állóra fékezte járművét, úgy, hogy a mögötte haladó sértett éppen csak meg tudott állni. (…) A terhelt dühösen ki is szállt a járművéből, a sértett felé indult, aki nem mert kiszállni autójából. A terhelt még kiabált a jármű mellett és egyszer a gépkocsi tetejére is rácsapott, majd visszaült a saját autójába és elhajtott a helyszínről” – írja a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A büntetőfékező kocsijában ott ült a felesége, két gyermeke és a férfi egy barátja is, a sértett pedig az állapotos feleségével utazott együtt. Az ügyészség szerint a vádlott mindannyiuk testi épségét is közvetlen veszélynek tette ki, valamint közösségellenes, erőszakos magatartása riadalmat keltett a sértettekben. Ezért a férfit közúti veszélyeztetés és garázdaság elkövetésével vádolják, amiért a halmazati szabályok alapján

akár négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy az elkövetőt a járásbíróság határozott időre tiltsa el a járművezetéstől.

Talán már ő is belátta, hogy nem érte meg befékezni és emberkedni.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Megújult a BMW legjobb sportkupéja, már 480 lóerős az M2-es

A cseh Rolls-Royce – Škoda Superb

Ilyen az, ha az Alpine izgalmas elektromos autót alkot

További cikkeink a témában