Gyártásba kerül a 48 colos képernyővel szerelt autó
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Még egy ismeretlen autómárka hódítaná meg elektromos szabadidő-autójával a világot. A Byton első modellje azonban olyat tud, amit mások nem: a műszerfalára 48 colos szélesvásznú képernyő került.

Byton a neve az egyik legújabb autómárkának, ami természetesen kínai, de a vezetője az a Carsten Breitfeld, aki korábban a BMW elektromosautós részlegét irányította. A Byton is elektromos autókkal hódítaná meg a világot, elsőként persze Kínát, de 2021-ben tervezik az európai bevezetést. Az első modell az M-Byte, aminek megmutatták a gyártásra kész változatát.

Az M-Byte egy 4,88 méter hosszú szabadidő-terepjáró, az a kategória, amit manapság a legjobban el lehet adni a világon. Nem is a formája az érdekes, hanem inkább a berendezése. Az ötszemélyes utasteret még kényelmesebb négyüléses változatban is lehet rendelni,

A Byton a hátsó ülések elé, de még a kormánykerékre is tesz képernyőt.

A Teslához hasonlóan az M-Byte is kétféle teljesítménnyel és akkumulátorral lesz kapható. Az alapmodell egymotoros, hátsókerék-hajtású és 272 lóerős, amihez 72 kilowattórás akkumulátor jár, ennek egy feltöltésével 360 kilométer a hatótáv a WLTP mérés szerint.

és lesz egy összkerékhajtású, 408 lóerős modell is, ami a nagyobb akkuval 435 kilométert megy el.

Az első példányokat 2020 közepén vehetik át a vevők Kínában, és

a 15 millió forintnak megfelelő összeg kedvezőbb, mint amibe az Audi e-tron kerül. A Byton szerint már 50 ezer megrendelés érkezett az autóra, amit egy hagyományos szedán követ majd elektromos hajtással, ennek újabb szellemességgel élve K-Byte lesz a neve.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.