Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Új szereplőként érkezett a platós terepjárók közé a Mercedes-Benz, az X-osztály pedig elég meggyőzőre sikerült, de még bőven volt benne lehetőség. Most a lengyel Carlex Design mutatja meg, milyen lenne a mocsárjáró és az aszfalttorpedó-változata.

Az elképesztő aprólékossággal bőrbe varrt utastereik mellett a lengyel Carlex Design felől az utóbbi időben azért is hallhattál, mert ők készítették Tom Hanks Kispolszkiját, ami sokkal jobb lett, mint az eredeti. Most pedig az egyik legújabb Mercedesből, az X-osztályból terveztek két elég különböző változatot, megmutatva, hogy milyen lehetőségek vannak a platós terepjáróban.

Az egyik az off-road változat, aminek brutálisan szélesített kerékjáratai alá terepabroncsokat tettek, de nem hiányzik róla a tetőlámpa és a csörlő sem, mintha most jött volna a Jurassic Parkból – amiben egyébként hajdanán éppen az ML mutatta meg magát először a világnak.

A másik kivitel inkább egy utcai harcos, amit a sportosan nagy, 22 colos kerekek is mutatnak, ennek vörös bőrrel bevont utasterébe kagylóüléseket képzeltek el. Még karbon-kerámia féket is lehet kérni hozzá, bár a teljesítménye nem indokolja: a legerősebb motorja a 258 lóerős V6-os dízel.

Milyen vezetni az X-osztályt? Olvasd el itt:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.