Nagyon úgy fest, hogy a Ferrari kész elengedni a spanyol pilótáját.

Miközben a Ferrari hatalmas összeggel marasztalnál hosszú időre saját nevelésű pilótáját, Charles Leclerc-t, addig a monacóiénál sokkal karcsúbb ajánlatot kínál a csapat másik pilótájának, Carlos Sainz Jr.-nak. Az olasz La Gazzetta dello Sport szerint pedig a spanyol nem is elégedett, merthogy míg ő két évre szóló szerződést szeretne, addiog

a Ferrari mindössze egyetlen évvel hosszabbítaná meg Sainz eredetileg 2024 idény végén lejáró kontraktusát, hogy nyitva hagyják az ajtót más pilóták előtt is – az elsődleges célpont állítólag Lando Norris lenne.

A 24 éves britet 2025 év végéig köti kontraktusa a McLarenhez – vagyis jelen állás szerint valóban elérhető lenne –, és van rá esély, hogy csapatot váltson, esetében egyébként még a Red Bull is felmerült.

Szintén a sportlap említi meg, hogy a Ferrari spanyoljának több lehetősége is lenne, ha véget érne a ferraris pályafutása, például a McLarent és Red Bullhoz visszamehetne, előbbi esetben éppen Norris ülését kaphatná meg, míg utóbbinál Sergio Pérez helyét vehetné át.

(Forrás: Crash.net, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Lewis Hamilton panaszkodik

Lewis Hamilton az idény elején már lefutotta ezt kört, most ismét megtette.

Itt a 2023-as Forma–1-szezonértékelő – spoiler: senki sem bukott meg

Max Verstappen és a Red Bull idén (is) hozta a papírformát, viszont akadtak meglepetések (alul- és felülteljesítők egyaránt) a csapatok és a pilóták között is.

Már azért is brutális összeget fizet a magát agyonnyerő Red Bull, hogy egyáltalán rajthoz állhasson

Spoiler: A Red Bullnak közel tízszer annyit kell fizetnie, mint a konstruktőri utolsó Haasnak.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Vezettük az új BMW X2-t, ami erősebb, látványosabb, mint volt

Csodálatosak a jégen táncoló öreg Lamborghinik

További cikkeink a témában