A Ferrari pilótája nem volt boldog a melbourne-i káoszfutam leintése után.

Bár a Max Verstappen győzelmével záruló bizarr befutójú káoszfutamon negyedikként intették le Carlos Sainz Jr.-t Melbourne-ben, mégis pont nélkül maradt. A Ferrari spanyol pilótája ugyanis ötmásodperces időbüntetést (és két büntetőpontot) kapott, amiért a második piros zászlós megszakítás utáni rajtnál megforgatta Fernando Alonsót, ezzel pedig a 12. helyre esett vissza.

Alapesetben ez az plusz öt másodperc csak néhány helyet jelentett volna, ám mivel jelen esetben a biztonsági autó mögött fejeződött be a futam, így ez sokkal több és sokkal fájóbb pozícióvesztést eredményezett – Sainz így reagált a hírre, amikor a versenymérnöke közölte vele a büntetés tényét és mértékét: „Nem, ez nem lehet! Megérdemlem a pontszerzést. Ez elfogadhatatlan. Mondd meg nekik. (...) Ez a büntetés túl súlyos”.

A leintést követően Sainz forrongott, még az első interjúja előtt közölte, hogy mielőtt bármit is mondana, még egyeztet a büntetéséről a bírókkal:

„Nem kommentálom a büntetésem, amíg nem beszéltem a döntéshozókkal. Ez a határozat hosszú évek alatt a sportág legnagyobb szégyene. Inkább nem mondom ki, mit gondolok most.”

Az FIA magyarázata szerint a rendelkezésre álló adatok, videók és telemetria alapú bizonyítékok alapján Sainz egyértelműen vétkesnek találtatott az esetben, a büntetést érő megmozdulása pedig szankciót von maga után, függettlenül attól hogy a vétség versenykörön történt-e vagy sem.

(Forrás: The Race, Planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Idény végén lejár Hamilton szerződése, most megtörte a csendet a jövőjével kapcsolatban

El tudnád képzelni Lewis Hamiltont egy másik Forma–1-es csapatnál?

Azt állítják, Alonso a pénzéhsége miatt nem nyert még több világbajnoki címet

Az biztos, hogy Fernando Alonso képességei alapján több világbajnoki címre lenne hivatott.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés