Gőzerővel pörgött az amerikai autóipar abban az időben, amikor megjelent a Chevrolet 210-es, mely épp csak egy kicsivel szerényebb, mint a Bel Air.

Ez volt az egyik legkelendőbb modelljük az 50-es években, a Chevrolet 210-esből két- és négyajtós szedán mellett kombit, kupét és kabriót is kínáltak. Amikor tetőfokára ért a jólét, akkor már sokkal inkább a díszesebb Bel Air modelleket választották a gazdaságosabb 210-es helyett. Ettől még viszont egy ilyen jó állapotú szedán még most is igazi amerikai álom.

Krómmal gazdagon meglocsolt ovális hűtőmaszk, szögletes keretbe foglalt kerek fényszórók, bomba alakú lökhárítóbabák és a gépháztetőből kiálló rakéta formájú díszítés teszi igazán szerénytelenné a Colorado Yellow színű Chevrolet 210-est.
1955-ben jelent meg a Chevrolet 210-es második generációja, melyet új alvázra építettek, elérhető lett hozzá a V8-as motor és biztonságosabbá tették az utasterét. Ezen az 1957-es autón fantasztikusan mutat a finom fecskefarok és a kívülre helyezett pótkerék is, melyet megdöntve lehet hozzáférni a csomagtartóhoz. Az ablak mögött látható egy korabeli kiegészítő, a hátsó ventilátor.
Kormánya mögött ott a kétfokozatú PowerGlide automata váltó karja, mögötte pedig a műszerfal órái. Az első és a hátsó ülés egyetlen pad, hogy igazán kényelmes legyen az utazás. Utasterében USB és 12 voltos töltőcsatlakozókat is kialakítottak, hogy az okostelefonok se maradjanak éhesek.
Kezdetben hathengeres motorokkal volt elérhető a Chevrolet 210-es, de ebben a négyajtósban már a 4,6 literes, V8-as benzinmotor van. Ez a blokk elérhető volt több mint 160 lóerővel is, de a karburátoroktól függően akár 270 lovas is lehet, a befecskendezős változat pedig már bő 280 lóerős.
Ez a konkrét autó és a hozzá kapcsolt korhű utánfutó leginkább azért érdekes, mert többször szerepelt az Amazon Prime A káprázatos Mrs. Maisel című sorozatában, ahol a főszereplő apját alakító Tony Shaloub (Monk - A flúgos nyomozó) ül gyakran a kormánya mögött.
Egyedi tervezésű a vonóhorog konzolja és maga az utánfutó is, melyhez az U-Haul bérlős cég biztosította a korabeli dekorációs elemeket. Az autó más Amazon Prime produkciókban is feltűnt, alapos műszaki felújítás után, enyhe patinával tökéletesen és megbízhatóan teszi a dolgát a Chevrolet 210-es.

Ez is érdekelhet:

Csak ezért a Chevrolet kisteherautóért vállalkozást indítanánk

Stílusosan vinnénk az árut a V8-as furgonnal.

Ritka szépség a narancssárga Corvette ZL-1 kabrió

John W. Maher befolyásos barátainak segítségével jutott hozzá az egyetlen Corvette ZL-1 kabrióhoz.

A legizmosabb V8-as szívómotorral jön az új Corvette Z06

Turbó nélkül ez a csúcs, amit valaha nagy sorozatban gyártott sportautóba építettek.

És ezt olvastad már?
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
További cikkeink a témában