Az ikonikus Type H után a 2CV furgonváltozatának is elkészült a modern kiadása, de nem a Citroënnél, hanem a magyar dizájner Obendorfer Dávid tervei alapján az olaszországi Caselani műhelyében.

Obendorfer Dávid munkáján régóta rajta tartjuk a szemünket. Az Olaszországban alkotó magyar dizájner először csak hobbiból kezdett bele régi klasszikusok modern megfelelőinek megtervezésébe, de az utóbbi években több munkája valóra is vált. A manapság leginkább street food autóként látott Citroën Type H stílusa alapján alakítják át a Jumper, majd nemrég óta a Jumpy és Spacetourer modelleket is az olasz Caselani műhelyében.

Dávid ezúttal a 2CV áruszállító változatából álmodta meg a retró stílusú, modern technikájú Fourgonette-et.

Az ötletet az 1951-ben bemutatott dobozos Kacsa adta, az alapokat pedig a Berlingo. A karosszériát üvegszálas anyagból készült elemekkel építik át úgy, hogy a műszaki tartalom és a biztonsági felszereltség változatlan marad. A 4,43 méter hosszú Berlingo furgonként és kisbuszként rendelhető, akár elektromos hajtással is.

Még a Citroën dizájnközpontjának vezetője is elismerően szólt a projektről. Dávid számára a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a korabeli 2CV furgon és a Berlingo arányai teljesen eltérnek egymástól. A Kacsának hosszú motorházfedele és különálló raktere volt, ezért Dávid

nem arra törekedett, hogy az átépített Berlingo teljesen úgy nézzen ki, mint az őse, hanem inkább a dizájn összességében adja át a régi modell hangulatát.

A Caselani már 2017 óta gyártja megrendelésre a retró stílusú furgonokat a Jumper alapjain, majd 2020-ban a Jumpy és a Spacetourer is csatlakozott a kínálathoz. A modelleket minden létező hosszúsággal lehet rendelni, lakóautó és food truck is készülhet belőle, a lehetőségeknek csak a fantázia, és persze a pénztárca szab határt.

Ha lenne egy provence-i pékségünk, biztosan ilyen Fourgonette-tel vinnénk a baguette-et!

Ez is érdekelhet:

Retró stílusú kisbuszt tervezett a magyar dizájner

A régimódi stílusú Citroën gyártásba is kerül.

Magyar dizájner modernizálta a klasszikus BMW-t

Fantasztikusan sikerült a koncepció.

A magyar formatervező így képzeli a Lancia jövőjét

Obendorfer Dávid legújabb munkája, a Montecarlo akár holnap gyártásba kerülhetne.

És ezt olvastad már?
Tökéletes mindenes, csak a turbó zavar benne – Kia Sportage PHEV-teszt
.