A nyolcvanas évek álomautója volt a Testarossa, amiből hivatalosan sosem gyártott nyitott tetős változatot a Ferrari, de néhány példány létezik belőle. Michael Jackson vezette az egyiket, és ez itt a másik.

1984-ben jelent meg a Ferrari Testarossa, és a Pininfarina által tervezett sportautó hatalmas siker lett. A vevők sokan szerettek volna nyitott tetős változatot, de ebből csak egyetlen egyet épített a maranellói gyártó, 1986-ban a Fiat-vezér Gianni Agnelli számára ajándékba. Az ezüstszínű példány emblémája valódi ezüstből van, az ötfokozatú váltója pedig gombnyomásra automata módba kapcsolható, ami jóval megelőzte a korát.

A Ferrari sosem küldte gyártásba az autót, ami a karosszéria megerősítése miatt túlságosan nehéz lett volna, a korabeli vevőknek ezért meg kellett elégedniük a tuningcégek által épített példányokkal. Az egyik ilyen Richard Straman karosszériaépítő volt, aki összesen 12 darabot szabadított meg a tetőtől.

A tizenkettő közül két fekete volt, és az egyik, fekete bőrbelsős lett a sztár, amit Michael Jackson vezetett a Pepsi reklámjában.

Michael Jackson Ferrarijához hasonló nincs sok a világon

Csak pár pillanatra tűnt fel egy Pepsi-reklámban, és most egy vagyonba kerül.

A másik, még stílusosabb fekete példány pedig ez a világos belsős.

A nyitott tetős Testarossa, aminek a 4,9 literes, 12 hengeres motorja 390 lóerős teljesítményre képes, mindig is a kaliforniai utakat szelte,

de nem használták sokat, az 1987-ben gyártott autóban még most is csak 83 ezer kilométer van. A szerviztörténete szerint gondját viselték, az évek során megkopott belsejét pedig nemrég teljesen újra cserélték, a gyárival megegyező bőrkárpitot és vászontetőt kapott.

A Ferrari teljes felújítása 35 ezer dollárba került, ami több mint 10 millió forintot jelent. Az értéke ennél jóval nagyobb, de az árát csak komoly érdeklődőnek árulja el a connecticuti Redline Automotive. Mindenesetre sokat sejtet, hogy Agnelli autóját néhány éve egy árverésen egymillió dollárért adták el,

a Michael Jackson által használt példányt pedig nemrég 799 ezer dollárért, azaz 250 millió forintért hirdették meg, és el is kelt.

Ez is érdekelhet:

Színtiszta nyolcvanas évek ez a rövidfilm, amiben korabeli szuperautókkal hasítanak

Countach, Testarossa, RUF Porsche, és a volánnál sem akárkik ülnek.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában