Most már nemcsak egyféle Cupra közül választhatsz, és az önállóvá vált márka újdonsága, a Leon mindjárt több változatban érkezik, például kombiként és zöld rendszámos hibridként is.

Még csak néhány hete mutatta be a Seat a Leon legújabb generációját, máris itt a sportváltozata. A neve hagyományosan Cupra, de ezúttal nem az utóneve, hanem a márkaneve, a Cupra ugyanis önállóvá vált, saját emblémát is kapott. De a mérgesített Leon nem csak ebben tér el a Seat-logós testvérétől.

A Cupra Leon választéka elég széles, ötajtós és kombi karosszériával is kapható lesz, háromféle teljesítménnyel,

amiből az egyik a manapság divatos konnektorról tölthető hibrid. A 2.0 TSI lehet 245, 300 és 310 lóerős, az utóbbi érdekes módon csak a kombihoz kérhető, és az összkerékhajtással kereken 5 másodperc alatt gyorsul százra.

A konnektorról tölthető hibridben az 1.4 TSI dolgozik, ami a 115 lóerős elektromotorral együtt 245 lóerőre képes, mint a szintén hamarosan érkező Octavia RS-ben és Golf GTE-ben. A 13 kilowattórás akkumulátor egy feltöltésével

a Leon akár 60 kilométert is megtehet tisztán elektromosan, ezért ez a Cupra kiérdemelte a zöld rendszámot.

A Cupra Leon többi részletét is a nagyobb teljesítményhez igazították,

a futóművét két centivel leültették, a lengéscsillapítása adaptív, a 18 vagy 19 colos kerekeket Brembo fékek lassítják. Nem ez a Cupra egyetlen újdonsága, még az idén számíthatunk a koncepcióként már bemutatott Formentor végleges változatára, ami egy hibrid crossover lesz.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Csak nem akar elkezdődni a Tesla Cybertruck gyártása