Szinte furcsa, hogy eddig nem csinált szabadidős kombit a Dacia, hiszen ez a kategória még mindig elég népszerű. De nem kell tovább várnod, itt a Logan MCV divatos Stepway változata.

A crossoverek a legnépszerűbb típusok közé tartoznak, ma minden negyedik eladott új autó ebből a kategóriából kerül ki. Az elérhető áron kínált modellek között a Dacia elég jól állt szabadidős változatokkal, hiszen óriási siker a Duster, és jól fogy a kisebb Sandero megemelt és terepesített Stepway változata is. Még az egyterű Lodgy és a dobozos Dokker is kapható Stepway kivitelben, ezért szinte furcsa, hogy a Logan kombijából nem készült ilyen. Mostanáig.

Genfben az autószalonon mutatják be a Logan MCV Stepway kivitelét, ami a jól ismert recept szerint készült, és milyen jól néz ki! Az arányos formájú kompakt kombinak remekül állnak az olyan terepes kiegészítők, mint a sárvédők és a küszöbök fényezetlen műanyag burkolatai, vagy a lökhárítók fémszínű védőborítása. A divatos kék vagy grafitszürke fényezéssel, a tetősínekkel és a 16 colos könnyűfém kerekekkel bármelyik drágább kombi mellé bátran oda lehet állni vele.

Már a széria Daciák sem rettennek meg, ha letérsz velük az útról, hiszen magasabb építésűek a legtöbb másik típusnál. De a Stepway kivitelű Dacia kombi még alkalmasabb is az épített utak elhagyására, hiszen a futóművét 5 centivel megemelték. Közben pedig megmaradt praktikus családi autónak, 573 literes csomagtérrel, és megkapta azokat a frissítéseket, mint a többi Sandero és Logan: szebb lámpákat, új kormánykereket és jobb anyagokat.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában