Még mindig kísérti a dolog az orosz ex-Forma–1-es versenyzőt.

Bár Danyiil Kvjat nagy reményekkel vágott neki a Forma–1-es pályafutásának, úgy tűnt jó úton is halad, hiszen a Red Bull már első idénye után előléptette a fiókcsapatának számító – akkor még Toro Rosso néven futó – AlphaTauritól a Ferrarihoz távozó Sebastian Vettel helyére, így 2015-re Daniel Ricciardo csapattársa lett. Az orosz pilótának azonban mindössze egy teljes szezon, plusz négy futam jutott, mielőtt a 2016-os idény elején ismét visszafokozták a partnercsapathoz, a helyét pedig Max Verstappen kapta meg.

Az expilóta nemrég a Track Limits podcast vendégeként elárulta, hogy még mindig kísérti a dolog, úgy tűnik, továbbra sem sikerült teljesen túltennie magát azon, hogy a Red Bull lecserélte őt (a hollandra):

„Abban a pillanatban nagyon elárulva éreztem magam. Hátba szúrtak, de ilyen az élet, néha hátba szúrnak, ez normális.

(...) Pedig nagyon jól teljesítettem, még egy dobogós helyezést is szereztem (a 2016-os Kínai Nagydíjon harmadik lett – a szerk.), ráadásul a Ferraritól kaptam ajánlatot, Kimi Räikkönen helyét kaptam volna meg. Mindez a színfalak mögött zajlott.

Nehezen éltem meg, hogy abból, hogy a Ferrari is akart – szinte már láttam a szerződést is – az lett, hogy hirtelen visszakerültem a Toro Rossóhoz. Ilyenkor úgy érzed, hogy semmi sem alakul jól.”

Kvjat azért hozzátette, hogy bár egy része még mindig elégedetlen a Red Bull döntésével, ugyanakkor hálás is az osztrák istállónak, mert ez is kellett ahhoz, hogy – más kategóriákban ugyan, de – sikeres autóversenyzői karriert fusson be.

(Forrás: Planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Verstappen elárulta, kit tart az egyetlen riválisának

Igazából nincs ebben semmi meglepő. Vagy szerinted igen?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában