Papíron még így is maradt opciója a spanyolnak.

Carlos Sainz Jr. jövőre biztosan nem a Ferrarinál fog versenyezni, miután a csapat inkább Lewis Hamilton mellett döntött – annak ellenére, hogy a spanyol pilóta az egyetlen ferraris, aki az elmúlt két szezonban nagydíjat tudott nyerni (csapattársának, Charles Leclerc-nek ez utoljára a 2022-es Osztrák Nagydíjon sikerült).

Sainz jelenleg az egyik legkeresettebb pilótának számít a piacon, a 2025-ös opciókat tekintve pedig több lehetősége is van: a Red Bullnál, a Mercedesnél, az Aston Martinnál, valamint a jelenleg Stake / Kick, 2026-tól pedig Audi néven futó Saubernél is felmerült a neve. Az Aston Martin már nem tűnik valós opciónak, ugyanis Fernando Alonso hosszabbított az istállóval, az pedig nem túl valószínű, hogy a csapattulajdonos Lawrence Stroll elküldi fiát, azaz Lance Strollt.

A Sky Sports News azonban arról ír, hogy az egyik ajtó máris bezárult Sainz előtt: a Mercedes már csak Max Verstappen megszerzésében, illetve a saját nevelésű szupertehetség, a jelenleg az F2-ben versenyző, 17 éves Andrea Kimi Antonelli előléptetésében gondolkodik, azaz a spanyol kiesett a pixisből.

Az elmúlt évek és jelenlegi mezőny legerősebb csapatának számító Red Bull azonban még mindig ott van a listán, az osztrák istállónál pedig Sergio Pérez vagy Max Verstappen helyén is szóba jöhet Sainz – a mexikói szerződése az idény végén lejár és nem tudni, mi lesz vele, míg a háromszoros világbajnok az osztrák istálló háza táján történt események miatt léphet le.

Sergio Pérez kikosarazta a Red Bull ajánlatát

Visszaült a nyeregbe Sergio Pérez?

(Forrás: Racingnews365.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Szokatlan fordulatot vehet Verstappen F1-es pályafutása

Ha valaki, akkor Max Verstappen egészen biztosan megteheti ezt.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Sportosabb kupé lett a frissített 2-es BMW

Megújult a BMW legjobb sportkupéja, már 480 lóerős az M2-es

A cseh Rolls-Royce – Škoda Superb

További cikkeink a témában