Sokan még mindig úgy gondolnak a gázüzemre, mint az ezeréves benzintemető luxusautók egyetlen reális fenntartási módjára, pedig egy új típust is van értelme gázzal hajtani. Most az Audi mutatta meg, milyen menő is lehet egy ilyen autó.

Nálunk még csak néhány helyen lehet földgázt tankolni, de tőlünk nyugatabbra bevett üzemanyagnak számít, olyannyira, hogy sok gyártó fejleszt gyárilag gázos modelleket. Még az Audi is, akinek a legújabb ilyen típusa az A5 Sportback g-tron. 2.0 TFSI motorja 170 lóerőre és 270 Nm-re képes, és a tankja 19 kilogramm földgázt képes tárolni, amivel 500 kilométerre jut el.

Ha kiszámolod, ez azt jelenti, hogy száz kilométeren 3,8 kilogrammot használ fel a benzinnel csaknem egyforma áron adott földgázból, és még annál is kevésbé szennyezi a környezetet.

De egy gázos autó a legkevésbé sem vonzó, még akkor sem, ha Audi-karika van rajta, és ezen segítene a Wörthersee közönsége számára készített tanulmányautó. Az A5 Sportback g-tron feltűnő szürke-kék dekorációt kapott, de kékek a lámpák sarkai, és még a féknyergek is. Ha valamivel, akkor ezzel fel lehet hívni a figyelmet erre a környezetkímélő üzemanyagra.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés