Az álcázott előzetes után teljes egészében leleplezte az Opel a Mokka új generációját, ami kisebb és könnyebb lett az elődjénél, és ami fontosabb, teljesen elektromos hajtással is kapható lesz.

Az új Mokka csak a nevét tartotta meg az elődjétől, az Opel kisebbik szabadidő-autója már a PSA-csoportban használt alapokra épül, akárcsak a DS 3 Crossback és a Peugeot 2008, és a nagy újdonsága, hogy a francia testvéreihez hasonlóan tisztán elektromos változatban is készül, ezt mutatták be elsőként.

Az elődjénél sportosabb formájú, jobb kiállású Mokka vezeti be az Opel új stílusát,

amit 2018-ban a GT X Concept tanulmányautón láthattunk először. A dizájn lényeges eleme a hűtőmaszkot helyettesítő fekete pajzs, ami a fényszórókat és az emblémát is magában foglalja. A jövőben várhatóan minden Opel hasonlóan néz majd ki.

4,15 méteres hosszával az új Mokka ötajtós karosszériája 12,5 centiméterrel rövidebb az elődjénél,

ami eddig is felfelé lógott ki a kategóriájából. A 2,56 méteres tengelytávja azonban nem változott, ezért az Opel kisebbik szabadidő-autója jobb helykihasználásúnak ígérkezik. A csomagtartója 350 literes, hasonló méretű az elődjéhez.

A külső dizájn a műszerfalon is visszaköszön,

ahol egy közös fekete panelre került az akár 12 colos digitális műszeregység és a felszereltségtől függően 7 vagy 10 colos középső érintőképernyő, ami okostelefon-tükrözésre is képes. A mobilt vezeték nélkül is lehet tölteni, és a kínálatban Alcantara és bőrborítású ülések is vannak, a vezetőnél masszázsfunkcióval.

Az Opel egyelőre csak az elektromos változatot mutatta meg. A Mokka-e motorja 136 lóerőre és 260 Nm nyomatékra képes,

a végsebessége 150 km/óra, az 50 kilowattórás akkumulátor feltöltésével 322 kilométert tehet meg.

Az utcai oszlopról 11 kilowattal tölthető, de 100 kilowattos villámtöltésre is lehetőség van, amivel 30 perc alatt 80 százalékos szint érhető el.

Később benzines és dízelmotoros változatban is érkezik a Mokka, ami az új alapokon 120 kilogrammal könnyebb az elődjénél.

A LED-es fényszóró széria, de akár mátrixfényszórója is lehet, és elérhető az adaptív tempomat és a sávtartó, amivel dugóban önállóan képes haladni. Az új Mokka a nyár végétől már rendelhető, de az első példányok csak 2021-ben érkeznek.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A legelképesztőbb autókat szerelték 16 hengeres motorral