Nem ez az első modernizált klasszikus Mini, és nem is az első elektromos hajtásúvá alakított változat, de az első, amit meg is lehet venni. A brit Swindon Powertrain által fejlesztett kisautó élhető paraméterekkel, de elképesztő áron kínálja a stílusos kisautót.

Korábban maga a gyártó készített egy teljesen használható, tisztán elektromos hajtású változatot az 1959-től az ezredfordulóig gyártott klasszikus Mini egyik késői példányából.

Sajnos már a bemutatóján leszögezték, hogy ne is számítsunk rá, nem fogják felvenni a kínálatba, inkább csak a hamarosan érkező elektromos új MINI előzetesének szánják.

Ha imádod a klasszikus Mini stílusát, és szívesen hajtanál egy újszerűt, ha lenne belőle elektromos hajtású, akkor jó hírünk van:

egy brit cég mutatott be egy olyan átépítést, ami limitált példányszámban megvehető lesz. A Swindon Powertrain különféle hajtásláncok fejlesztésével foglalkozik, ők kínálják a kisautót Swind E Classic Mini néven.

Az alapot tehát az ikonikus kisautó egy példánya jelenti, amit az utolsó csavarig felújítanak, majd a saját fejlesztésű elektromos hajtással szerelik fel.

Az elektromotorja 109 lóerőre képes, az akkumulátora 24 kilowattórás, amivel nagyjából egy előző generációs Leaf paramétereinek felel meg. A Mini azonban jóval könnyebb nála, csak 80 kilóval lett nehezebb a benzinmotorosnál, így is csupán 720 kilogrammot nyom.

Az elektromos Mini ezzel elég jól megy, 9,2 másodperc alatt gyorsul százra, és még érdekesebb, hogy 50-ről 80 km/órára csak 4,3 másodperc kell neki.

A benzinmotor kiszerelésével sokat javult a súlyelosztása, ami fokozza a gokartszerű vezetési élményt, és további járulékos előny, hogy a benzintank kiszerelésével 200 literesre nőtt a csomagtartó.

A feltöltése szabványos Type 2 kábellel négy óra alatt lehetséges, és egy töltéssel 200 kilométert lehet vele minizni, ami a városban bőven elégnek tűnik.

A felszereltségét is modernizálták, szériában jár a fűthető bőrülés és az USB töltő, felárért szervokormány, klímaberendezés, navigáció és nyitható vászontető is kérhető.

Még mielőtt megrohamoznád a céget, hogy holnaptól elektromos Minivel járj, le kell törnünk a lelkesedésed, mert a Swind E Classic Mini összesen csak 100 példányban készül. Az ára pedig a limitált példányszámú autókhoz méltón jelentős, 79 ezer angol font, azaz 28,5 millió forint, tehát körülbelül Tesla-áron lehet a stílusos brit villanyautót választani.

Ez is érdekelhet:

Stílusosan ünnepli, hogy betöltötte a hatvanadikat a MINI

Különkiadás készült az ikonikus kisautó születésnapjára.

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában