Minden kiderült a legújabb Mercedes-Maybach luxuskupéról, amely közel hat méter hosszú és négy elektromotor mozgatja, méghozzá igencsak gyorsan.

Vision Mercedes-Maybach 6 a neve annak a lenyűgöző formájú luxuskupénak, amelyet a kedvcsináló részletképek után most teljes egészében lelepleztek. A 6-os szám az autó nevében a hosszára utal, a múlt század luxusautóit idéző, áramvonalas formájú karosszéria ugyanis 5,7 méter hosszú és mindössze 1,33 méter magas.

Belül még a legdrágább S-osztálynál is fényűzőbb a Mercedes-Maybach 6, amelynek üléseit inkább kapszulafoteleknek nevezhetnénk, ezek többféle masszázsra is képesek. A kormánykerék mögött a múltidézés jegyében hagyományos számlapokat is találunk, de minden mást a műszerfalra vetítenek, a head-up display pedig a Mission Impossible stílusában küldi a szélvédőre az információkat.

A 24 colos kerekeken gördülő országúti jacht meghajtásáról is elárultak részleteket. A négy kereket egyenként egy-egy elektromotor mozgatja, az összteljesítmény 750 lóerő, amivel kevesebb, mint négy másodperc alatt gyorsul százra és 250 km/órával száguldhat az elektromos Maybach.

A Tesláéhoz hasonló kapacitású, 80 kilowattórás akkumulátorról egy feltöltéssel 320 kilométert tesz meg a Maybach, de még érdekesebb, ahogyan töltődik. A gyorstöltővel öt perc alatt száz kilométernyi hatótáv nyerhető, de vezeték nélküli indukciós töltésre is lehetőség van, ilyenkor egyszerűen csak a töltőpont fölé kell parkolni, és elkezdődik a töltés.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Sportosabb kupé lett a frissített 2-es BMW

Megújult a BMW legjobb sportkupéja, már 480 lóerős az M2-es

További cikkeink a témában