A Bugatti nagyon örült annak két éve, hogy a Chiron a szériaautók között új rekordot állított be a 400 km/órára gyorsulás, majd állóra fékezés műfajában, de hamar lehervadt az arcukról a mosoly, miután a Koenigsegg Agera RS az ő 41,96 másodpercükre sikeresen rávert még további ötöt, így 36,44 másodperc alatt teljesítve a mutatványt. Most pedig jött a Regera, és szem nem maradt szárazon.

A rekordkísérletre a Råda katonai repülőtéren került sor Svédországban szeptember 23-án, ahol

a Regera 31,49 másodperc alatt gyorsult föl 400 km/órára, majd fékezett vissza álló helyzetbe a gyár hivatásos pilótája, Sonny Persson irányítása alatt.

Ez két másodpercet javított az Agera RS idején, így a rekord még elérhetetlenebb távolságba került a Bugatti Chirontól.

A márka alapító elnöke, Christian von Koenigsegg elmondta, hogy a hihetetlen rekord a Regera egyedi Direct Drive váltóművének köszönhető, amit kifejezetten az ilyen rekordok megdöntésére építettek meg. Hiszünk neki, de azért érdemes megemlíteni az autó erőforrását is, az ötleteres ikerturbós V8-ast, ami biztosan hozzátette a magáét a rekordhoz.

Ezúttal az időjárás is tökéletes volt, nem úgy, mint 2017-ben, amikor az eredetileg kinézett németországi, papenburgi tesztpályát a rossz idő miatt gyorsan le kellett cserélni a dániai Vandel repterének kifutópályájára, ami nem épp a hasonló bravúrokra lett kitalálva. Igaz, a rådai reptér aszfaltja sem tükörsima, mégis sikerült megcsinálni a hihetetlen futamot, erre ráadásul elég volt egy 2048,46 kilométeres szakasz.

Az eseményről készült klip hűen adja vissza ezeket az elképesztő számokat.

Ezzel alaposan fel van adva a lecke a Bugatti mérnökeinek.

(via)

És ezt olvastad már?
Igazságot tett az Audi: odaadta a Q3-ast a peches Szerencsekerék-játékosnak