Elvis Presley az esküvőjére kapta a menedzserétől ezt az egyedi karosszériás Lincoln Continentalt, amit családi autóként is használt. Az állapota nem a legjobb, ennek ellenére sokat ér.

A Lincoln Continental inkább jut eszedbe az Egyesült Államok elnöki autójaként, pedig Elvis Presley is ezt a típust kapta az esküvőjére.

Így fejlődtek az amerikai elnöki limuzinok a Kennedy-gyilkosság óta

56 éve ezen a napon lett merénylet áldozata John F. Kennedy. Egy nyitott tetős Lincoln Continentalban utazott, amikor lelőtték.

Elvisnek az élete során több száz autója volt, megfordult nála több Cadillac és Lincoln, Mercedes és Rolls-Royce, még BMW 507-ese is volt, de ezek nagy részét elajándékozta. A képeken látható Continental talán a legkevésbé emlékezetes az összes közül, pedig ez volt Elvis első családi autója.

Az ifjú házas Priscilla és Elvis Presley a saját repülőgépükre szállnak fel a Las Vegasban tartott esküvőjük után

1967-ben házasodott össze Elvis Presley és Priscilla Beaulieu, és ezt a limuzint az énekes menedzsere, Colonel Tom Parker ajándékozta az ifjú párnak.

A hetvenes évekig családi autónak is használták, egyetlen lányukkal, Lisa Marie-val jártak vele Memphis környékén.

A menedzser nem is választhatott volna jobb autót, mint a 7,6 literes V8-assal szerelt csatahajót, amire a Lehmann-Peterson műhelyében építettek egyedi karosszériát.

A Continental a nyolcvanas években James Petrozzini gyűjteményébe került, és a története innentől is érdekes. A tulajdonos nem csupán a garázsában őrizgette, hanem gyakran szállította vele az üzleti partnereit, hogy jó benyomást tegyen rájuk.

Még a gyerekekért is ezzel ment az iskolába, méghozzá sofőrsapkában és kesztyűben.

Az utasok a hátsó fotelekből külön állítható légkondicionálónak és rádiónak örülhettek.

A limuzin aztán évtizedekre feledésbe merült, és mint a képeken láthatod, eléggé el is hanyagolták.

De még ebben az állapotában is nagyon értékes, amit igazolt az is, hogy 2019-ben 165 ezer dollárt, azaz közel ötvenmillió forintot fizettek a porlepte és hiányos Lincolnért.

Ez is érdekelhet:

Észbontóan néz ki Elvis felújított BMW-je

Elkészült Elvis Presley egykori BMW 507-esének felújítása. A képek láttán megértjük, hogy miért szeretett bele azonnal ebbe a kocsiba.

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában