Az orosz milliárdos megmozdulása kicsit háttérbe szorult Verstappen kiesése és Hamilton elfékezése miatt, pedig lehetne miről beszélni ezzel kapcsolatban.

Az drámai Azeri Nagydíj véghajrájában történt, hogy Nyikita Mazepin 300 km/órás sebességnél rárántott a kormányt saját csapattársára, Mick Schumacherre, amikor az elment mellette.

El lehet képzelni, hogy ekkora sebességnél mi történne, ha akár csak összeérne a két autó kereke, vagy ha csak elrántja a kormányt a védekező pilóta és elrepül 750 kg... A korábbi F1-es pilóta, jelenleg a Sky Sports szakkomentátoraként ténykedő – nem mellesleg a kis Schumi nagybátyja –, Ralf Schumacher szerint az orosz versenyző megnyilvánulása elfogadhatatlan volt:

„Véleményem szerint Mazepint sürgősen meg kellene büntetni. (...) Nem értem, miért nem vizsgálták meg a versenybírák. Veszélyesnek és elfogadhatatlannak tartom, amit csinált, és számomra egyértelműen büntetést érdemelne. Nem szabad hagyni az ilyen bemozdulásokat 350 km/órás sebességnél. Ez nem elfogadható.”

Ralf Schumacher szerint ugyanakkor a pályán kívül, amikor csak úgy beszélget vele az ember, Mazepin egészen kellemes figura.

Eközben...

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Elektromos autóként térhet vissza a Moszkvics