Csak egy példányban készült a legextrémebb egyedi Ferrari

Ha elég sok pénzed van, akkor nem kell a Ferrari kínálatából válogatnod, a maranellói márkánál egyedi sportautót építened neked. Egy hongkongi milliárdos rendelte magának ezt a fantasztikus prototípust, amit csak zárt pályán lehet használni.

Ferrariktól roskadozó garázs, jó kapcsolatok, és persze rengeteg pénz kell ahhoz, hogy ne kelljen beérned a Ferrari sorozatgyártású autóival, hanem olyan modellt építsenek neked, amilyet csak szeretnél. Egy hongkongi Ferrari-rajongó milliárdos rendelte magának a maranellói márka legújabb alkotását, amiből csak ez az egy példány készült, a tervezése és építése négy évet vett igénybe.

mint a 330 P3 és P4, valamint a Dino 206 S 1966-ból. Az alapokat a 488 GTB versenyváltozata, a GT3 adta, aminek a tengelytávja öt centivel hosszabb az utcai autóénál, ezzel a tervezők is szabadabb kezet kaptak a karosszéria és a technika kialakításához.

ezért a Ferrari szerint a valaha épített legextrémebb egyedi modelljük lett. A karosszériája teljes egészében szénszálas anyagból készült, egyedi vörös fényezéssel, és olyan aerodinamikai elemekkel, hogy a leszorítóerő még a versenyautóénál is nagyobb.

A megrendelő kérése volt az is, hogy kétféle konfigurációban is használhassa a gépet: amikor a pályán száguld vele, akkor 18 colos kerekeket tesz rá, és a hatalmas légterelő szárny is rajta van, de kiállításokon 22 colos kerékkel és szárnyak nélkül is meg lehet majd csodálni.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon