A stílusával és a tudásával is sikert aratott a Ford terepjárója, az új Bronco, amit eredetileg csak az amerikai piacra szántak, de a gyártó most bejelentette, hogy 2023-tól hivatalosan is elkezdődik az európai forgalmazás.

Bejött a Fordnak a Bronco felélesztése, a legendás terepjáró új generációja ugyanis remekül sikerült, a bevezetése után szinte sorban álltak érte. A forgalmazása az Egyesült Államokban indult, oda is szánták, de a Ford mostanra meggondolta magát, és Európának is elhozza a típust a Jeep Wrangler és a Land Rover Defender ellenfeleként.

A Broncót eddig is be lehetett szerezni olyan kereskedéseknél, ahol amerikai modelleket is árulnak, nálunk például a Ford Solymárnál, de 2023-tól hivatalosan is felveszi a típust a kínálatába a Ford. Nem olyan meglepő ez azok után, hogy

a márka több amerikai modelljét is sikerrel vezették be Európában, például a Mustangot és az Explorert.

Az amerikai piacra rövidebb kétajtós és hosszabb négyajtós változatban készül a Bronco, nálunk ezek közül az utóbbi lesz kapható, érdekessége, hogy nyári terepjáráshoz nemcsak a tetőt, hanem az ajtókat is le lehet venni róla.

A Bronco igazából egy klasszikus alvázas terepjáró, kapcsolható összkerékhajtással, differenciálzárral, különféle terepmódokkal.

Az amerikai piacon 2,3 literes, 304 lóerős négyhengeressel indul a kínálat, ezt a 2,7 literes, 335 lóerős biturbó V6-os követi, és a Broncónak már Raptor változata is van, amit 3 literes biturbó V6-os motorral szerelnek, és 406 lóerőre képes. Európában csak limitált számban, bizonyos piacokon lesz kapható a Bronco, ezért aki szeretne egyet, nem árt máris jelentkeznie.

Ez is érdekelhet:

Igazi terepjáróként tér vissza a legendás Ford Bronco

Retró külsővel és modern technikával jön a Jeep Wrangler ellenfele.

Most rögtön akarjuk ezt a távirányítós Ford Broncót

Legalább olyan ügyes a terepen, mint az igazi.

V8-as motorral szereli a Ford Broncót a Hennessey

A teljesítménye elképesztő lesz.

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
Hirdetés