Megjelent a Jeep Wrangler vadonatúj generációja, még ha nem is látszik a képeken, hiszen az ikonikus forma összes stíluselemét megtartották. A technikát és a belső teret azonban a kor elvárásai szerint modernizálták.

Olyan fogalom a Jeep Wrangler a terepjárásra készült terepjárók között, mint amilyen a Land Rover Defender és a Mercedes-Benz G-osztály. A katonai járműből kifejlődött amerikai modell éppúgy nem akar szakítani a múltjával, mint európai társai, ami azt jelenti, hogy a most bemutatott vadonatúj generációt is azonnal fel fogod ismerni, hiszen ugyanúgy néz ki, mint eddig.

Persze alaposabban megnézve feltűnhet, hogy a vonalai egy kicsivel finomabbak lettek, a kerek fényszórók immár LED-esek, ahogyan a benzines kannát idéző formájú hátsó lámpák is. A Wrangler továbbra is alvázra épül, de a karosszériájának több eleme, így a motorházfedél és az ajtók is alumíniumból készültek, amivel 90 kilogrammot spóroltak a tömegén.

Továbbra is többféle karosszériával lesz rendelhető a Wrangler, így kétajtós és négyajtós, lemeztetős és kabrió közül lehet választani. Az utóbbin pedig még az oldalajtókat is le lehet szerelni, hogy teljes legyen a szafaris érzés. Belül ugyanakkor több a kényelem, a modernebb műszerfal közepére jókora érintőképernyős rendszer került.

Motorból megtartották a 3,6 literes V6-ost, ami 284 lóerőre és 342 Nm-re képes, és ott a 2 literes, négyhengeres, turbós benzines, 265 lóerővel és 400 Nm-rel. Az európai piacnak lehet érdekes, hogy később 3 literes, hathengeres dízelmotorral is kijön az új Wrangler. Nem marad sokáig egyedül, hiszen nemsokára leleplezik az új G-osztályt, ami hasonlóan megtartja elődje ikonikus formáját.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában