A Ford miután bevezette a nagy Transit elektromos hajtású változatát, megmutatta az első képeket az egy mérettel kisebb Transit Custom új generációjáról is, elsőként tisztán elektromos hajtással.

Nagy léptekkel villamosítja a haszonjármű-kínálatát a Ford: még csak pár napja, hogy hazatértünk a nagy Transit elektromos hajtású változatának bemutatójáról, máris itt a következő újdonság. Az egy kategóriával kisebb Transit Custom új generációjáról van szó, amit a kor szellemének megfelelően elektromos hajtással mutatták be.

Az új Transit Custom első pillantásra nagyon hasonlónak tűnik az eddigihez, de a Ford ígérete szerint teljesen új generációról van szó.

Mindenesetre nem lesz nehéz megkülönböztetni az elődjétől, a szélesebb hűtőmaszkot izgalmas mintával borították, a szűkre szabott fényszórókat pedig a divatnak megfelelően fénycsíkkal kötötték össze.

A belső térről egyelőre nem mutattak képeket, és a műszaki adatokat sem árulta el a Ford, a részletekre csak szeptemberben számíthatunk.

Jelenleg csak annyit tudunk, hogy a hatótávolság a WLTP mérés szerint 380 kilométer.

A nagyobb E-Transit hasonló értéke 317 kilométer, annál tehát mindenképp messzebb jut majd egy feltöltéssel.

Az E-Transit Custom mellé hamarosan megjön a személyszállító változat, az E-Tourneo Custom, és a Ford nem mondott le a dízelmotoros változatról sem.

A modell azért is érdekes, mert ez adja az alapját a Volkswagen Transporter új generációjának.

Ez is érdekelhet:

Az elektromos Transit nem csak arról szól, hogy gázolaj helyett villanyt kell tankolni

Az elektromos Transit bemutatóján kiderült, hogy a Ford a haszonjárművek villamosításában jóval többet lát, mint a dízelmotor villanymotorra cserélését.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés