A Ford miután bevezette a nagy Transit elektromos hajtású változatát, megmutatta az első képeket az egy mérettel kisebb Transit Custom új generációjáról is, elsőként tisztán elektromos hajtással.

Nagy léptekkel villamosítja a haszonjármű-kínálatát a Ford: még csak pár napja, hogy hazatértünk a nagy Transit elektromos hajtású változatának bemutatójáról, máris itt a következő újdonság. Az egy kategóriával kisebb Transit Custom új generációjáról van szó, amit a kor szellemének megfelelően elektromos hajtással mutatták be.

Az új Transit Custom első pillantásra nagyon hasonlónak tűnik az eddigihez, de a Ford ígérete szerint teljesen új generációról van szó.

Mindenesetre nem lesz nehéz megkülönböztetni az elődjétől, a szélesebb hűtőmaszkot izgalmas mintával borították, a szűkre szabott fényszórókat pedig a divatnak megfelelően fénycsíkkal kötötték össze.

A belső térről egyelőre nem mutattak képeket, és a műszaki adatokat sem árulta el a Ford, a részletekre csak szeptemberben számíthatunk.

Jelenleg csak annyit tudunk, hogy a hatótávolság a WLTP mérés szerint 380 kilométer.

A nagyobb E-Transit hasonló értéke 317 kilométer, annál tehát mindenképp messzebb jut majd egy feltöltéssel.

Az E-Transit Custom mellé hamarosan megjön a személyszállító változat, az E-Tourneo Custom, és a Ford nem mondott le a dízelmotoros változatról sem.

A modell azért is érdekes, mert ez adja az alapját a Volkswagen Transporter új generációjának.

Ez is érdekelhet:

Az elektromos Transit nem csak arról szól, hogy gázolaj helyett villanyt kell tankolni

Az elektromos Transit bemutatóján kiderült, hogy a Ford a haszonjárművek villamosításában jóval többet lát, mint a dízelmotor villanymotorra cserélését.

És ezt olvastad már?
„Idióta baromnak kell lenned ahhoz, hogy azt állítsd, csak az autója miatt lett világbajnok”